Google-työkalupalkin ilmoituksen poistaminen

Asennetut sovellukset voivat joskus muuttaa selaimen oletushakukoneen. Jos yrityksesi tietokoneiden selaimissa on Google-työkalurivejä, näillä työkaluriveillä on Google Notifier -ominaisuus. Google-ilmoittaja varoittaa sinua, kun sovellus tai haittaohjelma yrittää muuttaa hakukoneen oletusohjelmaa. Jotkut pitävät tätä ominaisuutta hyödyllisenä - varsinkin silloin, kun he haluavat pitää Googlen oletushakukoneena. Jos et halua saada ilmoituksia, kun ohjelma tai haittaohjelma yrittää muuttaa oletushakukoneesi, voit poistaa Google-työkalupalkin ilmoituksen Google-työkalupalkista.

1.

Käynnistä selain, jossa on Google-työkalupalkki, ja napsauta työkalurivin "Wrench" -painiketta. Työkalupalkin asetukset -ikkuna avautuu ja näyttää ryhmiin ryhmiteltyjä vaihtoehtoja.

2.

Poista valintamerkki "Määritä ja pidä Google oletushaun moottorina" -valintaruutu.

3.

Ota muutokset käyttöön napsauttamalla Tallenna.

vinkkejä

  • Työkalupalkin Asetukset-ikkuna sisältää muita hakutoimintoja, joita haluat ehkä säätää. Voit esimerkiksi estää selaimesi tallentamasta hakuhistoriaa tietokoneessa poistamalla valintaruudun "Tietokoneeni tallennetun haun historiasta" -valintaruudun. Työkalurivillä on myös Työkalut-välilehti, jonka avulla voit valita työkalut, jotka haluat näyttää työkalurivillä.
  • Hakukoneiden kaappaus on yleinen toiminta verkossa. Kaappaus tapahtuu, kun haittaohjelmat kaappaavat selaimesi ja muuttavat sen oletushakukoneen toiseen. Saatat myös kokea muita oireita hakukoneen kaappauksesta sekä kotisivun kaappauksesta; kun ohjelma kaappaa kotisivusi, se muuttuu uudeksi. Vaikka sinulla ei olisi näitä ongelmia, on hyvä asentaa virustentorjuntaohjelma, joka auttaa suojaamaan selaimesi selaessasi Internetiä.